Registerpodologie
Registerpodologie
Steunzool in pump en voetbalschoen

Optimale ondesteuning van de voeten is belangrijk; ze moeten tenslotte een leven lang mee. Registerpodologen Wim en Mark van Zijp, vader en zoon, kunnen daarbij helpen.

Podologiepraktijk Van Zijp, pal naast de Beterlopenwinkel, is dé voetspecialist voor onder meer podotherapeutische behandelingen en steunzolen. "We zijn een hecht familiebedrijf. Mark en ik zijn erkend Registerpodoloog A&B en mijn vrouw Dineke doet de administratie en neemt de telefoon aan", verteld Wim van Zijp"Audrey Berbee, pedicure en Registerpodoloog B, maakt het team compleet. Dankzij de goede samenwerking met de Beterlopenwinkel kunnen we cliënten snel helpen. Dit helpen bestaat uit het voorkomen en behandelen van voetklachten en daaruit voortvloeiende klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat."


ContactPodologiepraktijk Van Zijp
Splinterlaan 160
2352 SM Leiderdorp
071 523 8468
podologievanzijp.nlGevarieerde doelgroep

Wim van Zijp krijgt cliënten van alle leeftijden over de vloer. "Met name mensen van tussen de zestig en tachtig, maar ook veel kinderen" benadrukt hij. "Tot in het vijftiende levensjaar is de voet in ontwikkeling. Zeker voetballers krijgen nog wel eens last van hun hiel. Ouders maken zich soms zorgen over de stand van de voeten en de manier van lopen. Meestal kan ik de ouders en het kind gerust stellen."

Bepaalde groepen komen eerder in aanraking met de Registerpodoloog. "Dat zijn met name de diabetici, reumapatiënten en ouderen", verteld Wim. "En we behandelen vaak de zogenoemde damesknok. Hierbij is de grote teen verstijfd waardoor vrouwen een ander looppatroon krijgen. Het wordt veroorzaakt door een erfelijke aandoening (70 procent) of door te krappe schoenen (30 procent). Dit laatste is zonde, want er zijn tegenwoordig zoveel modieuze schoenen, bijvoorbeeld van het merk Think!, te koop in de Beterlopenwinkel, waar we makkelijk een steunzool in kunnen maken. Ook in pumps, niemand hoeft te zien dat er een zool in de schoen zit. Het is elke keer weer een mooi moment als we met een passende oplossing klachten oplossen!"

Kom ook eens naar de voetendag!Voor data en tijden, zie de agenda.