High fashion
High fashion

Wat brengt ons dit voorjaar 2018

Tijdens het bezoek van ons inkoopteam aan de internationale beurzen zagen zij dat de mode-ontwerpers echte herfstkleuren gebruiken, maar ook wat roze en rood. Misschien een beetje somber, maar wel warm en trendy.

Dit zijn de kleuren die getipt worden voor deze herfst en winter.

1. Grenadine Grenadine, de kleur van limonade gemaakt van granaatappels. Een rode kleur die eerder naar het oranje gaat dan naar het paars en ook eigenlijk best een felle kleur voor het najaar. Wel heel mooi te combineren met het grijs en het blauw die ook populair zijn.

2. Tawny Port Een prachtige diepe donkerrode kleur die bijna naar het bruin toegaat. De kleur van oude port. Een kleur is net als het grenadine rood zich mooi laat combineren met grijs en blauwe tinten.

3. Balletschoen roze Niet speciaal winters deze kleur roze. Toch is roze al een paar seizoenen in zowel zomer als winter erg populair. De kleur is prachtig te combineren met de Tawny Port kleur hierboven, maar kan ook goed met grijs en blauwtinten.

4. Butterum De kleur butterum is afgeleid van een bepaalde soort graniet. Het is een kleur tussen bruin, beige en oranje in en doet ook wel aan camel en karamel denken.

5. Navy Peony De kleur van navy blauwe pioenrozen. Een donkere kleur blauw die eigenlijk met bijna alle andere kleuren goed gecombineerd kan worden.

6. Neutral grey Inderdaad een hele neutrale kleur grijs. Het is meer een kleur grijs die naar het blauw toe gaat dan naar het bruin en gaat daarom goed samen met blauwtinten. Grijs is de ideale kleur om mee te combineren.

7. Shaded spruce De kleur Shaded Spruce is geïnspireerd op de blauwgroene kleur van sommige coniferen en naaldbomen. Het is een mooie, donkere kleur die tussen blauw en groen inzit. De kleur combineert goed met grijs, met roze en ook met het Golden Lime groen hieronder.

8. Golden Lime Groen of Greenery is de kleur van het jaar 2017. Golden lime, de frisse goudgroene kleur van een limoen. Dit is toch wel één van de eyecatchers in vergelijking met de rest van de kleuren. Mooi met grijs, blauw en tawny port.

9. Marina Het blauw van een haven of aanlegplaats voor jachten en kleine bootjes. Een kleur die mooi past bij het donkerblauw, bij rood, bij grijs en bij het golden lime, en ook tawny port.

10. Autumn Maple De kleur van een esdoornblad in de herfst is de inspiratie voor de kleur Autumn Maple. Het is een oranjebruine tint. Iets helderder dan cognackleur.

Welke schoenen ga je hierbij dragen?

De schoenmode kunnen we omschrijven als stoer met een vleugje vrouwelijkheid. We zagen veel veterschoenen die als noviteit hebben dat ze soms een ritsje hebben naast de vetersluiting. Ook komen er talloze veterboots en laarsjes waar de ruim vallende mode met zijn oversized schouders en mouwen een vrouwelijk twist bieden. Veel wijde rokken, truien, vesten en jassen, die door ceintuurs geaccentueerd worden waarbij dan toch een smal silhouet in de taille. De broeken worden hoger in de taille en wijder in de pijpen.

Denim, denim jacks of spijkerjacks blijven onverminderd populair. Veel jasjes zijn opgesierd met applicaties, borduursels en/of kralen. Ook het van top tot teen spijkerpak was vaker te zien. Beetje jaren ’70 stijl.

Zakelijk grijs is het mannenpak wel een item dit najaar. De kostuums variëren van vrouwelijk tot hele mannelijke modellen. Een comfortabele pump of representatieve bandschoenen completeren het geheel.