Marijke Boer

Mijn naam is Marijke Boer, sinds 2004 praktiserend, gediplomeerd lichaams- en voetreflextherapeut. Na 4 jaren studie aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu, sinds 2010 ook shiatsumasseuse.

Hoe werk ik?

Als eerste gaat u natuurlijk naar de huisarts bij klachten en word u misschien doorverwezen naar de specialist. Indien u gebruik wilt maken van complementaire geneeswijzen kan uw immuunsysteem, uw zelf-genezend vermogen, sterker worden wat het herstelproces bevordert en ondersteunt. Als u in behandeling komt bij mij onderzoek ik uw lichaamshouding, uw voeten, uw tong en stel ik u een aantal vragen. Zodoende krijg ik aanwijzingen over uw lichamelijke conditie. De massage, tezamen met een goed advies over voeding en lichaamsoefeningen (do-in), ondersteunen uw gezondheid en welzijn.


Reflexologie

Reflexologie is een geneeskunst waarvan bewijzen bestaan dat deze al 5000 jaar geleden uitgeoefend werd over de hele wereld, o.a. in China, Egypte en India en bij Indianenstammen. In Europa was al in de 16e eeuw bekend dat werken met drukpunten op de voeten verlichting van pijnen gaf. Reflexologie is gebaseerd op het principe dat er reflexpunten bestaan op de voet die corresponderen met elk orgaan, klier en deel van het lichaam. Bijvoorbeeld je de tenen vertegenwoordigen het hoofd en de bal van de voet vertegenwoordigt de borstkas en het longgebied. 
 Een reflexoloog kijkt met u naar uw lifestile en onderzoekt uw voet en kan misschien verdere vragen stellen. De behandeling zal dan beginnen met een paar algemene ontspannings technieken, gevolgd door precieze duim en vingerwandeling-technieken die gebonden zijn aan toegepaste druk op elke reflex gebied op de boven en onderkant van de voet Een reflexoloog werkt altijd aan beide voeten. De linker voet vertegenwoordigt de linkerkant van het lichaam en de rechter voet de rechterkant van het lichaam. Reflexologie is niet kietelig als een flinke druk wordt gebruikt. De circulatie van energie is de basis is van onze gezondheid. Als in een bepaald deel van het lichaam de energie geblokkeerd is, waardoor het uit balans zal raken, zal het corresponderende reflex gevoelig aanvoelen of zelfs pijnlijk zijn tijdens de behandeling. Het is belangrijk dat u de behandelaar dat laat weten, zodat er stappen kunnen worden genomen om dit ongemak te verhelpen Voor u is dit misschien abacadabra, maar in de Chinese Geneeskunde wordt dit al meer dan 2000 jaar toegepast.

Een hele voet reflexologie behandeling zal in het algemeen 45-50 minuten duren.

Shiatsu

Shiatsu betekent vingerdruk. Dit is een van oorsprong traditionele Chinese geneeskunst welke ervaringen van meesters in grote lijnen in de loop der eeuwen doorgegeven zijn van generatie op generatie en uiteindelijk opgetekend zijn in geschriften zoals bijvoorbeeld 'The Yellow Emperor's Classic of internal Medicine'. Vervolgens hebben de Japanners in het begin van de vorige eeuw in de Chinese drukpunt-massages verfijningen toegepast waaruit verschillende vormen van shiatsu zijn ontstaan. Naast een preventieve geneeskundige werking heeft deze vorm van massage de kwaliteit om veel acute en chronische pijnen en ongemakken te verzachten of zelfs te verhelpen.

Traditionele Chinese Geneeskunst heeft als uitgangspunt het taoïsme met als theorie Yin/Yang.

Het begrip Tao betekent de weg, en heeft als grondgedachte dat de mens zo veel mogelijk een moet worden met de natuur. In de Chinese Taoisme is de samenhang tussen het heelal en de mens op allerlei wijzen aan te tonen. Zowel shiatsu als voetreflexologie zijn daarom meer dan alleen massagetherapieen te noemen. Haar effecten zijn niet in een passende wetenschappelijke theorie te vatten. Kosmische invloeden bestaan tussen natuur-elementen en organen. Denk aan de invloed van de zon en de maan, eb en vloed, het weer, de seizoenen enz Via de zintuigen vooral zijn er verbindingen met het heelal en het lichaam. Er is een weg waarlangs communicatie plaats vindt tussen de natuur-elementen en de menselijke organen: energiebanen.

Een shiatsumassage zal in het algemeen 45 tot 50 minuten duren.

Voor u is dit allemaal misschien abacadabra, toch kunnen deze therapieen ontspanning bewerkstelligen, emotionele ontlading brengen en uw algehele conditie te verbeteren. Voor welke klachten kunt u terecht? Stress, acne, artritis, allergieen, bloedneus, chronische- vermoeidheidssyndroom, constipatie, diarree, geheugen- en concentratieproblemen, gespannen schouders, hooikoorts, oorpijn, opvliegers, rugklachten, ischias, slapeloosheid, verkoudheid, vermoeide ogen en wagenziekte. Als het voetonderzoek leidt tot het vermoeden van ziekte of ernstige stoornissen is inschakeling van de arts een absolute voorwaarde. Samenwerking met een huisarts of specialist is dan ook voor de patient van het grootste belang, indien blijkt dat de patient baat vindt bij deze vorm van hulpverlening.

Vergoeding

Op de website van de vakvereniging waar ik bij aangesloten ben, www.fagt.org (Federatie Additief Geneeskundig Therapeuten), vind u een overzicht van zorgverzekeraars die vergoeden:https://www.fagt.org/compensations

Op woensdagen van 10.00 tot 15.30 uur kunt u massages boeken. (Behalve op de laatste woensdag van de maand.)

  • Prijzen:
  • 40,00 euro voor 50 minuten voetreflextherapie
  • 30,00 euro voor 50 minuten shiatsu