MBT heren schoenen collectie najaar 2017MBT dames schoenen collectie najaar 2017

MBT schoenen collectie 2017Beterlopenwinkel Leiderdorp is uw premium MBT dealer voor Leiden!
Dames MBT schoenenHeren MBT schoenen

Train je lichaam met MBT


Iets over Masai Barefoot Technology (MBT): Ooit ontwikkeld in Zwitserland als een nieuwe schoentechnologie die het lopen op een natuurlijke, oneffen ondergrond nabootst. Aan de biomechanische functie van Masai Barefoot Technology (MBT) worden positieve effecten op het bewegingsapparaat toegeschreven. MBT is de meest unieke schoen ter wereld, speciaal ontwikkeld om het lichaam te activeren tijdens het staan en lopen. In 1996 ontdekte MBT dat het verband tussen instabiliteit en beweging gebruikt kan worden bij het ontwerpen van schoeisel. MBT schoenen zijn speciaal gemaakt voor uw lichaam en kunnen u helpen om dagelijks meer te bewegen. De gepatenteerde Masai Sensor en Balance Point creëren instabiliteit waardoor het lichaam instinctief naar balans zoekt. Dit kan bijdragen aan het activeren van de spieren, het verminderen van lage rugpijn en kan houding en balans verbeteren. Het geheim van MBT schuilt in de gepatenteerde zoolconstructie. Deze zool is opgebouwd uit een aantal onderdelen. Allereerst de zogenaamde Masai sensor, oftewel de zachte achterkant onder de hiel, welke zorgt voor een comfortabele zachte landing op de ondergrond. De zool daarboven is rond van vorm en juist de overgang van de zachte hielsensor naar de harde zool zorgt er voor dat de voeten perfect kunnen afwikkelen.

Waarom is het eenmaal MBT, altijd MBT? Eigenlijk zorgt MBT er dus voor dat een natuurlijke manier van lopen wordt nagebootst; een zachte landing gevolgd door een juiste afrolbeweging van de voet. MBT zorgt er tevens voor dat het lichaam continue aan het balanceren is, oftewel actief op zoek is naar een juiste rechte houding van het lichaam. Er kan dus niet meer met een kromme rug of in een passieve houding gestaan worden, want het lichaam corrigeert zichzelf. Dit heeft uiteraard een positieve werking op bijvoorbeeld rugklachten, houdingsklachten en hielspoor. Door het balanceren worden spieren sterker. met name rondom de gewrichten zorgen sterkere spieren voor meer ontlasting.

Voor wie is MBT geschikt? Groep 1 : het lichaamsbewuste type. Voornamelijk mensen die gezond bezig zijn met hun lichaam en comfortabel willen kunnen voortbewegen. Vooral mensen met bewegingsvolle beroepen (horeca/ verzorging/ verpleging/ artsen/ winkeliers/ treinconducteurs/ kappers/ docenten etc.) dragen steeds vaker MBT.

Groep 2 : (top)-sporters. Als aanvulling op training en herstel wordt vaak MBT gedragen. MBT zorgt voor een continue versteviging van de spieren en de aansturing wordt verbeterd vanuit de hersenen. Aangezien MBT zorgt voor een continue doorbloeding is MBT ook aan te raden om na het sporten te dragen (afvalstoffen worden sneller afgevoerd en er ontstaat minder snel kramp). In de danswereld zijn veel MBT dragers actief. Dansers zijn erg lichaamsbewust en hebben veel baat bij het trainen van evenwichtsspiertjes.

Groep 3 : Als derde categorie worden de mensen gezien die specifiek MBT dragen om van hun klachten af te komen ofwel de klachten te laten verminderen. Dit zijn vooral mensen met rugpijnklachten, hielspoorklachten, artroseklachten, platvoeten, versleten metatarsalia, afwikkelproblemen, scoliose, houdingsproblemen en koude voeten.

MBT en Beterlopenwinkel Leiderdorp: In de regio Leiden is de Beterlopenwinkel al vele jaren een erkend MBT dealer, als verkooppunt is er dan ook veel expertise in ons verkoopteam. Trüdy Derks , de vertegenwoordigster van MBT schoenen in de Benelux komt met regelmaat voor onze verkoopadviseurs een trainingsdag verzorgen. Als dealer zijn wij dan ook één van de weinige winkels waar we uw inlay gebruiken in de MBT schoen of sandaal indien dat nodig is. De najaars- en wintercollectie 2017/8 van MBT kent nieuwe kleuren en modellen, bijvoorbeeld Jambo, Hanuni, Nafasi, Ajabu, en Kisumu.